Home Forums Themes Support Circle Problem with Vimeo videos

This topic contains 11 replies, has 2 voices, and was last updated by  admin 5 months, 2 weeks ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #1419

    I have uploaded several VIMEO videos to the web and when I click on them, the popup opens but they do not play automatically so I have to click on them again.
    The problem appears both in mobile and desktop

    #1424

    Hi,
    Thanks for contacting us and choosing our product!
    About this issue happen when Vimeo update policy when embedded video.
    https://help.vimeo.com/hc/en-us/articles/115004485728-Autoplaying-and-looping-embedded-videos
    In this case now you can hot fix it by steps (We’ll update it in our next version):
    Step 1: Go to wp-content/plugins/haru-circle-core/includes/circle/class-circle-helper.php
    Step 2: go to line 66 and change the code like this: (add muted)
    <video id="video-player" width="640" height="360" style="max-width: 100%;" preload="none" controls muted playsinline webkit-playsinline>
    Step 3: Go to wp-content/themes/haru-circle/assets/js then open file haru-circle.js
    Step 4: Go to line 487 then change code from:
    mediaElement.play();
    to

    setTimeout(function() {
    mediaElement.play();
    }, 300);

    Step 5: Go to line 516 then change code from: (displayVideoPlayerDirect function)
    mediaElement.play();
    to

    setTimeout(function() {
    mediaElement.play();
    }, 300);

    Maybe you need clear cache of your site after changes them.
    Hope this help you!

    ******
    Best regards,
    HaruTheme

    #1435
    This reply has been marked as private.
    #1443

    Hi,
    We have just checked again this issue on our dev site and it’s working fine.
    Can you please send us FTP account via email harutheme@gmail.com. We’ll check and help you fix it!

    *****
    Regards,
    HaruTheme

    #1459
    This reply has been marked as private.
    #1465

    Hi,
    Sorry for late response because your email go to spam box:
    http://prntscr.com/jlmo30
    I have just checked your site and see that’s seem you forgot step 1 in Haru Circle Core plugin.
    I have just changed for you and it’s working fine now.
    Hope this help you!

    *****
    Best regards,
    HaruTheme

    #1469

    Thanks! Buy I have a new problem 🙁

    All the videos are mute but when I delete this “Step 2: go to line 66 and change the code like this: (add muted)” autoplay doesn’t work.

    #1472

    Hi,
    Please note about this:
    https://help.vimeo.com/hc/en-us/articles/115004485728-Autoplaying-and-looping-embedded-videos
    Auto play only when you muted video. That’s vimeo video policy!
    You can change volume after play video!

    ****
    Regards,
    HaruTheme

    #1474

    ah… ok.

    I like how it is right now, I only see one problem:
    The bar below Vimeo does not work, it shows but I can not go to full screen mode or advance the video. When I click on the video it only works as the pause button

    #1479

    Hi,
    That’s seem you are using CSS to hide control of Mediaelement.js player and it’s can use only as play/pause. Please return it!

    #1482
    This reply has been marked as private.
    #1486

    Hi,
    Because now the video use mediaelement.js to play video and it overlap the controls bar.
    And still doesn’t have solution for this.
    Please report the issue here:

    Circle Features Suggestion and Bugs Report


    We’ll check and update asap!

    *****
    Regards,
    HaruTheme

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.